Varkensvlees

Aan de brief van de mijnheer uit Borsbeek kan je merken dat hij totaal niets afweet van de hedendaagse moderne varkenshouderij. Wij zelf baten een familiaal gesloten varkensbedrijf uit : huisvesting en verzorging moeten op en top zijn als ge u wilt handhaven in dit midden.

Jan Moris - Peer

Ik denk dat vegetarisch eten voor deze meneer niet zo goed verteert en dat niet alleen zijn maag, maar zelfs zijn gemoed hierdoor wordt verzuurd.

Toch nog een aanrader voor deze man. Ga ergens op bedrijfsbezoek, koop een varken, ( is helemaal niet duur ) loop langs bij een kippenboer om wat eieren ( zijn nog beterkoop ). Doe ’s morgens een stukje spek en een ei in de pan ( zie kookboek ) eet daar enkele sneden boerenbrood bij en binnen de veertien dagen gaat ge u weer pico bello voelen.

Nog iets over de huisvesting. Elk jaar opnieuw als het enkele dagen stevig wintert, worden warme opvangplaatsen voorzien voor daklozen, opdat ze niet zouden bevriezen. Elk jaar opnieuw rond Kerstmis - met veel respect voor de initiatiefnemers- worden er aan mensen warme maaltijden verstrekt om hen ook eens een dag een behaaglijk gevoel te geven, en dat alles hier in Vlaanderen. Awel mijnheer, ik zeg u, onze varkens zijn er beter aan toe: alle dagen goed eten en drinken naar believen in een degelijk verwarmde stal .

Ik doe u een voorstel, jij zorgt dat iedere Vlaming zo goed gehuisvest is als onze varkens, eten, drinken, onderdak en verwarming, en zodra dat zo is, breek ik mijn “ varkenshuizen “ af.

Groetjes en let op uw maagzuur.

Aangeboden door onze partners