Hasselt gezelligste stad

Hasselt, gezelligste stad van Vlaanderen? (HBvL 14/01/05). Nu de zowat gezelligste dagen van het eindejaar achter de rug zijn, is het goed even terug te blikken zoals dat gebruikelijk is. Ik heb in de kerst- en nieuwjaarsperiode heel wat feest gevierd en hierbij heel veel steden bezocht in Vlaanderen, en ook daarbuiten. Nergens heb ik zo weinig plezier kunnen maken en gezelligheid ondervonden als in Hasselt. De zogenaamde gezelligheid was echt ver zoek.

Frans Clymans - Hasselt

Niet, maar dan ook niets is er in Hasselt te beleven, in vergelijking met de gezellige sfeer die overal in andere steden in de straten hangt en leeft. In andere steden heerst er een gezellige drukte en hangt er de geur van glühwein en andere geneugtes, zoals schaatsbanen, gezellige kraampjes met oesters, champagne... en veel stemmige muziek in Hasselt.

In Hasselt niets daarvan.

Daar moet je de gezelligheid zoeken binnen in de ongezellige cafés. 's Avonds op de Grote Markt word je depressief van de lege terrassen en de stoelen die reeds vroeg in de avond omgedraaid op de tafels staan.

Het veel te grote Kolonel Dusartplein ligt er troosteloos en desolaat bij.

Ik vraag me af hoe minister Landuyt er toe komt Hasselt tot de gezelligste stad van Vlaanderen uit te roepen. Was hij dronken toen hij die beslissing nam? Van wat dan wel? Waarschijnlijk van die veel te vele jenevers die hem ergens werden opgevoerd in één of ander 'establissement'.

Blijkbaar is gezelligheid ook politiek geladen. Is hij niet van dezelfde partij als Steve Stevaert, burgervader van Hasselt? Doorgestoken kaart, juist! Vandaar.