Politici

Als de mensen geen onderscheid zouden kunnen maken tussen de federale en de Vlaamse parlementsverkiezingen dan is dat niet de schuld van de domme burgers maar van de machtsgeile politici die er een antipolitiek zootje van hebben gemaakt. De oplossing is oersimpel en superdemocratisch: men mag maar op één lijst gaan staan, en wie verkozen wordt moet ook zetelen. Alle andere' duiding' is alleen maar produceren van mist ten bate van het eigen- en het partijbelang.

R. Reyskens - Zonhoven

Zolang België bestaat hebben de Vlamingen moeten vechten, en moeten betalen voor hun rechten. Na 175 jaar is daar nog geen sikkepit aan veranderd. Vroeger was het standaardantwoord: c' est pas le moment. Nu heeft men "meer ernstige zaken te doen". Meer ernstige zaken dan het toepassen van de grondwet na 40 jaar? Wat een vreemde gedachtekronkel van XXL-democraten.

Wanneer gaan de Vlaamse politici, in navolging van hun incivieke Franstalige collega' s, eindelijk eens dat doen waar ze voor verkozen werden: opkomen voor het Vlaams belang, desnoods met de dreiging van institutionele atoombommen?