thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vijfdejaars Agnetendal knutselen sterrenstelsel voor tentoonstelling

De leerlingen van het vijfde jaar ASO en TSO van het Instituut Agnetendal in Peer doorgronden de kosmos in de lessen aardrijkskunde. In het kader van die lessen bezochten ze de tentoonstelling 'Awesome Universe' in Bocholt op dinsdag 23 oktober.

Ze konden 50 prachtige beelden van het heelal en van ESO-telescopen zien.

Marleen Desmet

In het opblaasbaar planetarium kregen ze uitleg over de hemeldynamica en maakten ze kennis met de sterrenbeelden.

De tentoonstelling werd georganiseerd door het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde (ECNS) van Bocholt en is een van de vele activiteiten die het ECNS gedurende de maand oktober heeft georganiseerd naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de ESO (Europese Zuidelijke Sterrenwacht) en de week van de bibliotheek. De tentoonstelling werd op 5 oktober in verschillende landen simultaan geopend en is onder andere ook te bezichtigen in Moskou, Milaan, Chili, Parijs en Johannesburg.

Het ECNS organiseerde ook de tentoonstelling '1000 sterren en planeten'. Deze tentoonstelling bestond uit 1.000 knutselwerkjes van verschillende scholen. De leerlingen van 5 Wetenschappen van Agnetendal knutselden een sterrenstelsel. Tijdens de les zochten ze informatie op en daarna probeerden ze waarheidsgetrouw een spiraalstelsel te maken dat nu staat te pronken op de tentoonstelling. Wie nieuwsgierig is naar het eindresultaat zal moeten gaan kijken!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer