TPF is Franstalige Onderneming van het Jaar

Print
TPF is Franstalige Onderneming van het Jaar

TPF is Franstalige Onderneming van het Jaar

Het engineeringbedrijf TPF uit Vorst is verkozen tot "l'Entreprise de l'Année 2012", de jaarlijkse verkiezing georganiseerd door Ernst & Young. TPF wordt geleid door Thomas Spitaels, de zoon van het in augustus overleden PS-icoon Guy Spitaels.

"Het vermogen van TPF om verschillende activiteiten te integreren, de internationale expansie, de hoge kwaliteit van het management en de sterke groei, zijn de voornaamste redenen die de jury hebben overhaald om TPF tot 'l'Entreprise de l'Année 2012' te bekronen", licht juryvoorzitter baron Jean Stéphenne toe in een persbericht.

TPF is gespecialiseerd in engineering (bouw, transportinfrastructuur, water en energie). Als aanvulling op die activiteiten ontwikkelt TPF ook projecten rond hernieuwbare energie, realiseert het sleutel-op-de-deurprojecten en is het actief in de exploitatie en het onderhoud van technische installaties. De groep is aanwezig in achttien landen wereldwijd. Vorig jaar boekte de groep, die circa 2.000 mensen tewerkstelt, een omzet van 114 miljoen euro. TPF haalde het van medegenomineerden Groupe Wanty uit Henegouwen, gespecialiseerd in infrastructuurwerkzaamheden, en het Waals-Brabantse softwarebedrijf Selligent. Ernst & Young bekroont elk jaar ondernemingen die een spectaculaire groei laten optekenen en die zich onderscheiden door innovatie, openheid voor de wereld, strategie en doorzettingsvermogen. De Onderneming van het Jaar voor het Nederlandstalige landsgedeelte wordt morgen bekendgemaakt. De genomineerden zijn Actief Interim, Duvel Moortgat, Joris Ide en La Lorraine Bakery Group.