Kleuters 't Nederwijsje gaan okkernoten rapen bij Jef en Gaby

Print

Kleuters 't Nederwijsje gaan okkernoten rapen bij Jef en Gaby

Hoeselt -

Donderdag 18 oktober leek het plots weer lente in het hele land. De zon deed nog eens extra zijn best om goed te schijnen.

Het ideale moment om nog eens naar Jef en Gaby te gaan. Deze lieve Nederstraatbewoners hadden alle kleuters van 't Nederwijsje dit schooljaar ook weer uitgenodigd om okkernoten te gaan rapen.

En weet je ... Alle noten worden eerst vakkundig gewassen en gedroogd!

Als echte paashazen strooien Jef en Gaby dan hun grasperk vol met noten. En dan mogen de kleuters naar hartenlust rapen. Jaja, zelfs als hun notenoogst een beetje minder is, gaan ze bij familie langs om een zo groot mogelijke voorraad te verzamelen voor alle kleuters. Wat waren de kleuters uitgelaten toen ze de vele okkernoten zagen liggen in het gras.

De kleuters spurtten naar de okkernoten en droegen er zoveel als ze konden naar de bolderkar. Jassen werden omgevormd tot mandjes om toch maar zoveel mogelijk noten in een keer te kunnen dragen naar onze kar. En alsof dat nog niet genoeg was kregen we ook weer twee dikke pompoenen mee naar school met de belofte dat de juffen er lekkere pompoensoep van moeten maken.

Om hen te bedanken werden deze lieve mensen getrakteerd op het liedje 'Op een grote paddenstoel'. Lieve, lieve Gaby en Jef ... Een dikke 'dank u wel' voor het fijne uurtje dat jullie de kleuters en juffen hebben bezorgd. Nu kunnen we weer een gans schooljaar smullen. Jullie zijn echt schatten van mensen! En hopelijk tot volgend jaar!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio