Okra Sint-Katarina buigt zich over de ouderdom

Print
Okra Sint-Katarina buigt zich over de ouderdom

Okra Sint-Katarina buigt zich over de ouderdom

Hasselt -

Niemand heeft tot op vandaag het geheim van de eeuwige jeugd kunnen ontsluieren. Daarom stelde OKRA St.Katarina Hasselt, samen met Ziekenzorg CM, de vraag 'waarom verouderen wij, en hoe behouden we levenskwaliteit?' tijdens een informatienamiddag op 17 oktober in het ontmoetingscentrum St.

Katarina Hasselt.

De spreker, Alfred Coninx, heeft het lichaam bekeken door de bril van 'Het ouder worden': de hersenen die wat vergeetachtiger worden en onze spieren en gewrichten die niet meer zo willen. Ook is hij dieper ingegaan op hoge bloeddruk, cholesterol, overgewicht, gezonde voeding en ouderdomsdiabetes.

De vraag waarom onze cellen verouderen werd behandeld alsook de aspecten van osteoporose, hormonen, stress en depressie. Leven ontstaat en wordt vernieuwd door celdeling. Foute celdeling leidt tot ontwikkeling van kanker. Verouderen is “verminderde” of “geen” celdeling meer. Dit leidt tot allerlei “ouderdomskwaaltjes” en ongemakken.

Belangrijk is niet zozeer wat ze in ons leven veranderen, maar wel hoe we ze kunnen voorkomen of minimaliseren en wat we ertegen kunnen doen. Hoe we ondanks al deze groeiende ongemakjes en beperkingen ons levenskwaliteit kunnen blijven behouden?

Zeker moeten we hiervoor stress vermijden, alcohol met mate gebruiken en niet roken.
Medicijnen kunnen een noodzakelijke oplossing bieden. Maar gezonde voeding (vis, groenten & fruit), leefgewoontes (30’ per dag bewegen zonder overbelasting), mentale alertheid (hersen gymnastiek), sociale contacten en optimistisch genieten van de dag spelen een cruciale rol in het in leven houden en vernieuwen van onze cellen en in het onder controle houden van bloeddruk, cholesterol, osteoporose en diabetes.

OKRA biedt de mogelijk om te bewegen, om geestelijk en cultureel actief te blijven en om talrijke sociale contacten te onderhouden en draagt zo bij tot het behouden van de levenskwaliteit van haar “ouder wordende” leden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio