Dag van de Jeugdbeweging in IMK

Print

Dag van de Jeugdbeweging in IMK

Dilsen-Stokkem -

De leerlingenraad van het Instituut Maria Koningin te Lanklaar organiseerde op vrijdag 19 oktober de 'Dag van de Jeugdbeweging'. Uit een enquête bleek dat bijna één op drie leerlingen aangesloten is bij een jeugdvereniging. Om hen in het zonnetje te zetten werden ze ’s morgens op school ontvangen met een uitgebreid ontbijt, dat door enkele leerkrachten en leerlingen werd voorbereid.

Heel wat leerlingen verschenen die dag ook in hun uniform op school.

Tijdens de eerste pauze kregen zij warme choco en een appel. Tijdens de middagpauze, onder een stralend herfstzonnetje, probeerden de leerlingen die actief zijn in de jeugdbeweging de anderen op de speelplaats te overtuigen om ook aan te sluiten. Aan de hand van allerlei spelletjes konden ze zich inleven in de activiteiten van de jeugdwerking.
Aan deze speciale dag werd ook een wedstrijd gekoppeld. De leerlingen mochten een originele slogan bedenken om hun schoolgenoten aan te sporen lid te worden van een jeugdvereniging. Een jury, onder leiding van Elke Pereira, voorzitter van de leerlingenraad, en verantwoordelijke leerkracht Giannoula Kalavris koos Lien Aerts, Lisa Aerts en Mouhammed Mouham tot winnaars. Zij mochten een geschenkbon in ontvangst nemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio