Hartverwarmende geschenkjes op de Nationale Ziekendag

Print
Hartverwarmende geschenkjes op de Nationale Ziekendag

Hartverwarmende geschenkjes op de Nationale Ziekendag

Tongeren -

Iedere tweede zondag van oktober vindt de Nationale Ziekendag plaats. Op deze dag wordt er aandacht geschonken aan alle zieken thuis en de mensen die met een aandoening in het ziekenhuis verblijven. Voor de Stuurgroep Morele Bijstand ging deze dag niet ongemerkt voorbij.

In samenwerking met de pastorale dienst van het AZ Vesaliusziekenhuis te Tongeren bood de Stuurgroep Morele Bijstand de patiënten van het ziekenhuis op 12 oktober een kleine attentie aan om hen een hart onder de riem te steken.

Josine Morrhey van de Stuurgroep Morele Bijstand: “Een opname in het ziekenhuis kan veel vragen en twijfels oproepen. Elke patiënt kan beroep doen op een levensbeschouwelijke vertegenwoordiger naar keuze, voor een opluchtende babbel of een troostend woord. Een goed gesprek kan wonderen doen. De meeste patiënten in een ziekenhuis weten wel dat ze daarvoor bij de pastoraal medewerker terecht kunnen. Maar dat niet-gelovige patiënten hier dus ook iemand voor kunnen vragen -iemand die er dezelfde levensbeschouwing als henzelf op nahoudt- is nog niet voldoende bekend. Met dit soort acties proberen we daar verandering in te brengen. Het gaat hier trouwens over een gratis aanbod, dat ook in de rusthuizen bestaat”.

Informatie: huisvandeMens – Vlasmarkt 12, 3700 Tongeren – 012 45 91 30 – tongeren@deMens.nu


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio