Veralgemening outplacement mag niet ten koste gaan van ontslagpremie

Print
Veralgemening outplacement mag niet ten koste gaan van ontslagpremie

Veralgemening outplacement mag niet ten koste gaan van ontslagpremie

Een veralgemening van het recht op outplacement zoals VDAB-topman Fons Leroy voorstelde, is voor de socialistische bediendevakbond BBTK geen probleem. Maar dat mag niet ten koste gaan van de ontslagpremie, aldus voorzitter Erwin De Deyn.

Via outplacement betalen de werkgevers voor het hertewerkstellen, het begeleiden naar nieuw werk, van ontslagen werknemers.

Dat is nu enkel verplicht voor oudere werknemers (45+). "Ik pleit, zeker in deze periodes waarin het slechter gaat en we vele ontslagen kennen, dat er een algemeen recht op outplacement zou moeten zijn. Dat werkgevers betalen voor het hertewerkstellen van hun werknemers en niet voor het opzeggen van hun werknemers", zei Leroy op de VRT-radio. Maar BBTK-voorzitter Erwin De Deyn waarschuwt. Een veralgemening van outplacement én betaald door de werkgever is op zich geen probleem. "Maar dit mag niet ten koste gaan van de opzegvergoeding." De Deyn wijst ook op de bestaande regeling in het aanvullend paritair comité (PC) 218, het grootste PC van het land. "Daar wordt nu al via CAO's geregeld dat iedereen recht heeft op ontslagbegeleiding." In PC 218 is er immers ook een begeleidingsprocedure voor werknemers jonger dan 45. En outplacement in PC 218 gebeurt volgens De Deyn via "solidarisering", betaald door de werkgever. "Men moet het warm water niet heruitvinden. Als dit uitgebreid wordt, zou dat perfect zijn." Op de socialenetwerksite Twitter ziet Karel Van Eetvelt, topman van ondernemersorganisatie Unizo, wel heil in outplacement in plaats van ontslagvergoeding. "Outplacement interessant in de plaats van ontslagvergoeding. Nieuwe kostenstijging evenwel onaanvaardbaar."