Gemeente Bocholt beloond voor borstkankerpreventie

Print
Gemeente Bocholt beloond voor borstkankerpreventie

Gemeente Bocholt beloond voor borstkankerpreventie

Bocholt -

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Dankzij een tweejaarlijkse screeningsmammografie kan de kanker in een vroeg stadium worden opgespoord en is er een grote kans op definitieve genezing. Daarom participeert de gemeente Bocholt sinds 2010 in een preventieve campagne van de Vlaamse Overheid die vrouwen van 50 tot en met 69 jaar de kans geeft om tweejaarlijks, gratis, een kwaliteitsvolle screeningsmammografie te laten maken.

Vrouwen die deelgenomen hebben krijgen om de twee jaar automatisch een nieuwe uitnodiging.

Via een tentoonstelling, een theatermonoloog, lezingen en een filmvoorstelling probeerde de preventieve gezondheidsraad “Bocholt Gezond” in november 2010 zoveel vrouwen te bereiken om naar hun borsten te laten kijken, hetgeen trouwens ook de titel van de tentoonstelling was. De actie was een groot succes!

Het Centrum voor Kankeropsporing (vroeger Consortium van erkende screeningscentra) hield op zaterdag 20 oktober jl. haar tweejaarlijks symposium rond borstkanker in de Provinciale Hogeschool van Hasselt. De voorzitter van het Centrum, professor Guido Van Hal, zette daar de vijf gemeenten die boven de 70 % scoorden voor borstkankeropsporing in de bloementjes. Al deze vijf gemeenten liggen trouwens in Noord-Limburg: Neerpelt met 73,1 %, Lommel met 72,3 %, Hamont-Achel met 72 %, Bocholt met 71,7 % en Overpelt met 71,3 %. De vijf gemeentes kregen een oorkonde "+ 70 % participatie aan het screeningsprogramma voor borstkankeropsporing". Een fiere Mia Croonen, schepen van volksgezondheid, nam namens de gemeente Bocholt de oorkonde in ontvangst


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio