Paal Proms 2012 boeit jong en oud

Print

Paal Proms 2012 boeit jong en oud

Beringen -

“Licht uit, spots aan...” In alle stilte en rust namen de muzikanten van Harmonie Hoop in de Toekomst plaats op het podium .Doch die stilte en rust waren maar van korte duur, want vanaf het eerste nummer - “Aldacum”, gecomponeerd door dirigent Willy Fransen - werd er duchtig en gevarieerd gemusiceerd tijdens de Paalm Proms van 19 en 20 oktober?

Met “Pilatus Mountain of Dragons” smaakten we een beetje van de pracht van Zwitserland.
Bij “Santana a portrait” draaide de harmonie op volle muzikale samba- en rumbatoeren. De ritmesectie was hierdoor danig opgewarmd en klaar om met de jeugdige percussiegroep, onderleiding van Yentl Doggen, stevig werk aan te pakken. Met “Conga” en “Michael Jackson Tribute” bewees de erg gemotiveerde percussiegroep haar kunde.

Jongerenkoor” Echo" uit Hechtel-Eksel onder leiding van Veronique Chef, bracht met verheven stemmetjes een prachtige en gevarieerde K3-hitmix. Tijdens het “Toeterlied” werd er door de jeugdige zangertjes even hard en mooi op de toetertjes geblazen als de muzikanten van de harmonie op hun instrumenten.

Voor “Also sprach Zarathustra” riep de harmonie het koor Alterecho op de bühne. Bekende liedjes uit de popbranche werden zeer door het publiek gesmaakt en mee beleefd. De uitvoering van” Bohemian Rhapsody” was af, we misten alléén Freddie Mercury himself om het nog beter te maken.

De harmonie, Echo en Alterecho “Toveren” zich op naar de finale. Bij het alombekende “Lac du Connemara” zwaaiden koorleden en publiek ritmisch met zakdoek en kleurrijke LED-lampjes. Een mooie afsluiter voor een zeer verdienstelijke uitgave van Paal Proms.

Het vorige bestuur werd uitgebreid bedankt door de nieuwe voorzitter Stefaan Theunis en met een daverend applaus door muzikanten en het publiek. Tevens werd er afscheid genomen van dirigent Willy Fransen.

Proficiat aan de Harmonie, er is niet alleen Hoop maar een zeer zekere Toekomst als jullie zo verder werken. Op naar het volgende concert!

Meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio