Op bezoek in het containerpark

Print
Op bezoek in het containerpark

Op bezoek in het containerpark

Bilzen -

De leerlingen van juf Mieke van Klavertje 3 namen donderdag 18 oktober een kijkje in het containerpark van Bilzen. De kinderen leerden al heel wat over afval en op welke manier afval gesorteerd moet worden. Na de theorie kwam dan de praktijk. Weg van die schoolbanken en naar het echte werk!

Alle jongens en meisjes namen wat afval mee van thuis en mochten dit in het containerpark zelf sorteren. Dit gebeurde niet zomaar. Meester Luc van het containerpark gaf hun een geweldige uitleg! De leerlingen snapten het meteen en konden aan de slag. Ze mochten werkelijk alles uitproberen. Van het sorteren van plastiek, karton en noem maar op, het wegen op de weegbrug tot het bestuderen van al dat klein gevaarlijk afval.

Ze zagen ook een aantal zaken die ze in de klas nog niet hadden geleerd, zoals de container met bouwafval, autobanden en piepschuim. Ook de container met asbest mochten ze vanop een veilige afstand bekijken.

De kinderen wilden op het einde van deze leerrijke namiddag het liefst van alles bij meester Luc van het containerpark blijven!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio