PSSD Green High samen in beweging

Print

PSSD Green High samen in beweging

Diepenbeek -

Vrijdagmorgen 6.30 u was er al veel beweging aan de PSSD. Ook dit jaar trokken een zeventigtal leerlingen en enkele oud-leerlingen van de PSSD Green High in bewegingskledij naar Hasselt voor het provinciaal ontbijt op het Kolonel Dusartplein ter gelegenheid van de "Dag van de jeugdbeweging".

Tijdens de middagpauze was er gratis chocomelk voor alle deelnemers.

Dit jaar stond de dag van de jeugdbeweging in het teken van “Samen Spelen”. De jeugdbewegingen bieden jongeren een uniek speelterrein, waar ze vooral zichzelf kunnen zijn. Binnen de veilige ruimte van een groep leeftijdsgenoten leren ze zichzelf en de ander kennen. Spel is immers meer dan pret alleen, het leert je inzicht krijgen in hoe het leven in elkaar steekt. Spelen is ontdekken, samenwerken, verantwoordelijkheid opnemen en kiezen tussen wat kan en niet kan. Amuseren, experimenteren, fantaseren, … jongeren beleven hun eigen groots avontuur in een Jeugdbeweging.

Samen spelen is dus onmisbaar. Landelijke Jeugdbewegingen pleiten anno 2012 dan ook voor voldoende spelmogelijkheden en spelplezier, zodat jongeren hun speelse kijk op de wereld kunnen vasthouden en er in alle vrijheid aan kunnen participeren!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio