Verrassingsreis werd verwenreis

Print
Verrassingsreis werd verwenreis

Verrassingsreis werd verwenreis

Ham -

Reeds om acht uur stonden de kernleden van ziekenzorg Kwaadmechelen-Genebos klaar op het Kerkplein om met de bus op uitstap te gaan. Op de gezichten kon je lezen dat ze nieuwsgierig waren. Waar zal de bus ons naartoe brengen? Richting autosnelweg? Neen, het gaat langs binnenwegen naar Olmen, Mol en richting Lommel met vele wegomleggingen.

” Dan zal het Postel worden,” hoorde ik al zeggen. Maar we reden de abdij voorbij richting Reuzel

Plots draaide de bus links af naar de parking van De Kaasboerin. Daar begon reeds de snoeperij. Een overheerlijke malse taart met een geurende kop koffie stonden op ons te wachten. Dan weer richting Mol waar beenhouwerij Van Hoof ons opwachtte om informatie te geven over hun werkzaamheden, waarbij het proeven van hun lekkere kipkap niet ontbrak.

De gids die onze bus vergezelde liet horen dat het een dag zou worden van proeven van allerlei streekgerechten. Ja een culinaire dag Ook de interessante informatie over de geschiedenis, de cultuur en de bezienswaardigheden van de streek ontbraken niet.
Zo stonden we plots voor de Sas4-toren van wel 37m hoog. We lieten ons niet afschrikken door de 217 treden. En onze moeite werd beloond met prachtige landschappen: een heerlijk zicht op de meren en daarnaast onvergetelijke herfstkleuren, een pracht om te zien!

Opnieuw stond de tafel gedekt in De Kaasboerin. Het middagmaal was overvloedig en lekker. De bus bracht ons weer bij andere lekkere streekhapjes: de abdijkaas, een jenever of een zoete mokkadrank, zelfs “het molleke”: een chocoladen mol, uit de chocolaterie in Mol ontbrak niet.

Was me dat een verwennerij! Dankjewel aan Marina en Walter die deze boeiende reis organiseerden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio