Ontdek de Filippijnen en JPAF ten velde

Print

Ontdek de Filippijnen en JPAF ten velde

Lanaken -

JPAF Lanaken gaf op 12 oktober een presentatie en ter ondersteuning van de projecten op de Filippijnen, gekoppeld aan een heus Filippijns diner.

Namens het gemeentebestuur en als schepen van Ontwikkelingssamenwerking mocht Michel Stevens deze avond openen.

In zijn toespraak lag de klemtoon op de hulp ter plaatse en de directe link tussen de vrijwilligers en de bevolking. Na deze toespraak leidde Hendrik Stevens de presentatie in. Uit vele honderden foto's werd een aantal gekozen die een totaalbeeld geven van bijna 8 jaar JPAF-werking op de Filippijnen. Na deze presentatie werden de aanwezigen uitgenodigd op het Filippijnse eetfestijn, met uitsluitend Filippijnse gerechten.

De reactie en de lovende woorden naar het keukenpersoneel voor de geslaagde menukeuze was verheugend. Laten we immers niet vergeten dat twee Filippijnse keukenprinsessen bijna een week bezig zijn geweest met de voorbereiding van deze heerlijke dineravond. Bedankt Weena, Lea, en uiteraard ook de andere vrijwilligers.

Uiteraard heeft zo'n avond ook een doel, in dit geval de projecten opvolgen en nieuwe plannen waarmaken. Op 6 oktober vertrok onze JPAF-voorzitter voor een project naar Filippijnen, want de hele ploeg ter plaatsen wacht met ongeduld op JPAF om de voor de overstromingen geplande actie af te kunnen werken.

Na de vele maanden van labeur om het pakket van goederen te kunnen versturen en mede de planning in Cagayan De Oro op punt te zetten, zijn de nodige regelingen getroffen om zelf ter plaatse te gaan kijken en de goederen ginder bij de bevolking te doneren.

Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen en gewerkt heeft. En uiteraard ook dankjewel aan de echtgenotes, de vrienden en de kennissen omdat jullie ons steunden. We kunnen echt niet zonder jullie.

Heb je interesse in onze werken of wil je als vereniging onze presentatie ook eens zien? Stuur dan snel een mail naar info@jpaf.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio