Vuurspuwer in Waterburcht sluit Nacht van de Duisternis af

Print

Vuurspuwer in Waterburcht sluit Nacht van de Duisternis af

Lanaken -

De 17e nacht van de Duisternis ging in Lanaken van start aan de Waterburcht, voor een rondwandeling in de omgeving van Pietersheim. De startplaats was tevens de plaats van aankomst. Een groot aantal deelnemers vertrok daar tussen 19.45 en 20.30 uur .

Hun tocht deden zij met verplichte zaklamp en met een fluorvest aan. Onderweg kwamen de wandelaars bij verschillende standjes, zoals een sterrenkijker, het leven van nachtdieren en een standje met Fairetrade- en Streekproducten. De straatverlichting werd op de omloop gedoofd om 19.45 en door de straten van Pietersheim zag men vanaf dan, in de autolichten, heel wat bewegende strepen van de fluorvesten, gedragen door ouders met kinderen, jeugdbewegingen en losse groepjes.
De organisatie lag in handen van de Gemeentelijke dienst Duurzaamheid in samenwerking met de Waterburcht Pietersheim.
Het doel van de rondwandeling is bekend als de nacht waarop aandacht gevraagd wordt voor het niet rationeel omspringen met verlichting waardoor de open ruimte te veel en te fel verlicht wordt.
Als afsluiter van deze rondgang was er op de binnenplaats van de Waterburcht de vuurshow ‘Fou de Feu’ van het circus Paljasso.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio