thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stijn doet het onder de sterren

Onder de pracht van de exposities 'Duizend sterren en planeten' en 'Awesome Universe' liet Stijn Meuris donderdag bijna driehonderd gegadigden genieten van de voorstelling 'Stijn en de Sterren'.

Iets na de middag verwelkomde het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde de eerste leerlingen en al gauw was De Priool gevuld met 150 leerlingen en leerkrachten van scholen uit Reppel, Kaulille en Bocholt.

Bart Achten

Stijn gaf het beste van zichzelf en de kinderen genoten zichtbaar. Maar ook de leerkrachten konden hun enthousiasme niet verbergen.

Met een pak kennis en goed getrainde lachspieren iedereen weer terug naar school. Het ECNS schonk nog een DVD, een boekje over het heelal en een reflectorband aan de bezoekers, waarna het zich kon voorbereiden op de avondvoorstelling.

Ook dit was een schot in de roos. Met meer dan 130 bezoekers kon ook Stijn zelf alleen maar concluderen dat 'ze' hier in Bocholt wel degelijk goed bezig zijn. Hij liet op het einde dan ook duidelijk verstaan dat hij het ECNS steunt in haar activiteiten en het doel om de watertoren van Bocholt om te bouwen tot een unieke combinatie van een natuurcentrum met sterrenwacht. Hierbij deed hij een oproep aan de Bocholtenaren om hetzelfde te doen.

En met die hoopvolle gedachte kon het ECNS zich weer voorbereiden op een nieuwe dag uit 'Een MAANd onder de sterren'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer