Huisvandemens steekt zieken een antistress-hartje onder de riem

Op de Nationale Ziekendag stonden de vrijzinnig humanistische consulenten van het huisvandeMens Maasmechelen weer paraat. Met een kleine attentie in de hand gingen ze op pad door de gangen van het ziekenhuis Maas & Kempen in Maaseik. Elke patiënt werd een hart onder de riem gestoken.

Martijn Joris

En zoals steeds konden ze rekenen op hartverwarmende reacties van patiënten en hun bezoekers.

Iedere tweede zondag van oktober vindt de Nationale Ziekendag plaats. Op deze dag wordt er aandacht geschonken aan alle zieken thuis en de mensen die met een aandoening in het ziekenhuis verblijven. Afgelopen zondag werden de patiënten van het ziekenhuis Maas & Kempen dan ook door het huisvandeMens Maasmechelen verrast met een hartvormig anti-stressballetje en een kaartje met de boodschap: “Op moeilijke momenten kan een stressbal… welkom zijn.”

Martijn Joris, vrijzinnig humanistisch consulent bij het huisvandeMens: “Een opname in een ziekenhuis kan een ingrijpende verandering teweegbrengen in iemands leven. Dit kan vele vragen over de toekomst doen oprijzen. Een opluchtende babbel, een troostend woord of een bemoedigend schouderklopje kan dan welkom zijn.”

Een patiënt in een ziekenhuis kan te allen tijde via een keuzeformulier die hij ontvangt bij opname, een beroep doen op een levensbeschouwelijke medewerker voor een deugddoende babbel. Patiënten die nood hebben aan een gesprek met een vrijzinnig humanistisch consulent, kunnen steeds rekenen op een bezoek. De consulent komt volledig kosteloos naar je toe en neemt de tijd om naar je verhaal en vragen te luisteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio