Ger en Corry vierden diamant

Het echtpaar Gerard Peeters (88) en Corry Dupont (81) vierde vorige maand 60 jaar huwelijk. Ger - zo wordt zijn voornaam meestal afgekort - baatte vroeger een garage uit in Seraing, maar is een geboren en getogen Lanakenaar. De meeste Lanakenaren kennen hem van toen hij vanaf de eerste editie van Het Belang van Lanaken, om de andere week de column over het dagelijkse leven in Lanaken schreef.

Achiel Geurts

Begin dit jaar stopte hij daarmee, om meer tijd vrij te maken voor de afwerking van zijn boek "Kleine sukkelaars tijdens de Grote Oorlog", waarin hij het verhaal brengt over gewone mensen die Wereldoorlog II meemaakten en wat die mensen allemaal moesten uitspoken om niet van honger om te komen.

Zijn vrouw was van meet af aan huisvrouw, maar helpt Ger nog steeds bij alles wat hij onderneemt. Het diamanten paar werd tijdens de viering op de kinderboerderij in Pietersheim (bij Jaco) in de bloemetjes gezet en mocht uit handen van burgemeester Marino Keulen - namens het gemeentebestuur - een passend geschenk in ontvangst nemen.

Vermelden we nog dat Gerard, die in vroegere jaren zowel als solist, als samen met Marco Hendrico in binnen- en buitenland optrad, tijdens de openingsdans zélf het orgel bespeelde, en dat hij daarna met extra muzikale ondersteuning van de Lanaker 'ABC-band' nog tientallen 'hits' en 'meezingers' uit de jaren '40 en '50 onder denderend applaus ten gehore bracht.We wensen het diamanten paar nog vele jaren in goede gezondheid.(Foto: Bert Vossen)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio