Kon. harmonie St.Cecilia Rotem op het provinciaal kampioenschap

Op zondag 28 oktober zal de Kon. Harmonie St.Cecilia Rotem voor de vijfde opeenvolgende maal deelnemen aan de 4-jaarlijkse concertwedstrijd voor harmonies en fanfares uit de hogere afdelingen, georganiseerd door de provincie Limburg i.s.m. Vlamo Limburg.

Daan Notermans

Voor deze wedstrijd, die plaatsvind in het CC Dommelhof te Neerpelt, zijn er niet minder dan 19 deelnemers ingeschreven, een absoluut record!

De harmonie van Rotem is een echte vaste waarde op deze wedstrijd, want sinds de eerste editie in 1996 was ze steeds van de partij. In 1996 in de afdeling uitmuntendheid, in 2000 en 2004 in de ereafdeling en in 2008 in de superieure afdeling. Op deze laatste editie behaalde de harmonie een score van 93% en werd daarmee winnaar in de sectie harmonie. De superieure afdeling is de allerhoogste en dit jaar zal de harmonie het hierin moeten opnemen tegen de harmonies van Peer en Hulst-Tessenderlo, en de fanfares van Achel en Riemst.

St.Cecilia Rotem zal optreden op zondag 28 oktober omstreeks 17u00. De dirigent koos voor 2 aartsmoeilijke werken van Belgische componisten: als plichtwerk "Fantasia per la vita e la morte" van Bert Appermont en als keuzewerk "Danse Funambulesque" van Jules Strens.

We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk sympathisanten die dag aanwezig zullen zijn om onze muzikanten aan te moedigen!

Als voorbereiding op de wedstrijd kan u het wedstrijdprogramma aanstaande zondag al eens beluisteren op het voorbereidingsconcert in zaal Van Eyck te Maaseik, aanvang 17u.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio