Maaseik

Meerderheidspartijen van Maaseik CD&V en SP-a lanceren het voorstel om de opcentiemen op de personenbelasting te verlagen HBvL 31/12/04.

Bobke Vossen - Neeroeteren

Volgens de SP-a was de verhoging in het begin van dit legislatuur nodig door het wegvallen van dividenten en andere investeringen. Maar als de financiën het mogelijk maken, is de SP-a vragende partij om de belastingen te verlagen.

Volgens mij worden deze belastingverlagingen door de SP-a gelanceerd met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2006,om stemmen te ronselen. Als de SP-a dan weer in de meerderheid zit,worden de belastingen wellicht weer verhoogd, zoals ze dat in 2000 ook hebben gedaan.

De opmerking van VLD-er Verlaak (oppositie), dat de meerderheid de bevolking eerst het geld uit de zakken heeft gehaald en het nu wil terug geven, is juist.

Maar heeft Verlaak zich ooit wel eens de vraag gesteld, toen hij nog in de meerderheid zat, hoeveel geld er uit de zakken van de bevolking is gehaald, om dit te verspillen aan nutteloze werken in Maaseik zelf.