Tsoenami en nieuwjaar

Het artikel 'Limburg viert nieuwjaar' (HBvL 03/01/05) schokte mij erg. Hoe is het mogelijk dat terwijl in Zuid-oost-Azië 150.000 tot 200.000 mensen het slachtoffer werden van de aardbeving en de vloedgolf en honderdduizenden gekwetst werden, al hun schamele bezittingen verloren, dakloos en in diepe rouw gedompeld zijn, en dat sommigen hier dan uitbundig feesten, precies alsof er niets aan de hand is.

D. Lambrechts-Sauvage - Tongeren

3000 fuivers in Hasselt, 3000 in Genk, 6000 in Peer, enz. Kent onze jeugd dan toch niets anders meer dan lawaaierige dancings, drugs en seks?

Doch ook champagne, oesters, ganzenlever en andere dure spullen stonden op vele plaatsen op het menu van andere feestvierders.

Het is duidelijk dat wij in de onmogelijkheid zijn om ter plaatse te gaan helpen, doch het was mijn inziens toch opportuner om nieuwjaarsavond op een sobere manier in familie- of vriendenkring door te brengen en een flinke bijdrage te storten aan de hulporganisaties die hun best doen om de zo grote noodtoestand die in Zuid-Oost-Azië is ontstaan, enigszins te lenigen.