thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Belgie

Volgens de BUB-adepten is het confederale model in België té duur en uiteraard nog moeilijk te besturen.

Rob De Wispelaere - Houthalen-Oost

Eerlijk gezegd, ten dele klopt deze stelling wanneer het hier gaat over federale materies die steeds de goedkeuring moeten wegdragen van beide taalgroepen, die ontegensprekelijk steeds verder wegdrijven van elkaar. Dat de Belgische staat stillaan vervaagt is niet zozeer te danken aan die "verfoeide" separatisten, maar door een (peperduur) staatkundig beleid dat hoe langer hoe méér het slachtoffer is geworden van een stelletje kleine Napoleons!

In beide landsdelen wordt er dan ook héél ernstig rekening gehouden met het naderende einde van België, hoogstwaarschijnlijk zal de federale recuperatie van een aantal gewestelijke bevoegdheden de spreekwoordelijke druppel worden...

Toen Prins Filip van België de éne vergissing na de andere begon op te stapelen, was het voor iedereen héél duidelijk dat deze kroonprins nooit het morele gezag zal ontwikkelen om het ingewikkelde België in leven te houden!

Tegen alle moraal-filosofen is, blijf ik dus vasthouden aan de énige remedie voor deze 175-jarige kwelling. Met name: België Barst!