thumbnail: null
thumbnail: null

Jaaroverzicht

Even een woord van bezinning naar aanleiding van het jaar 2004 overzicht v.d VRT.

Ludo Jamart - Hasselt

Het jaar wordt natuurlijk getekend door de natuurramp op tweede kerstdag.

Het aantal slachtoffers in ZO Azië loopt op tot 150.000. Allen mensen die hier het leven verloren. Op enkele minuten besef je dat mensen aan dit natuurgeweld machteloos staan.

Tevens hebben in 2004 net zoveel mensen hun leven verloren door geweld dat mensen elkaar aandoen; oorlogen, aanslagen, moordpartijen. En het is jammer iedereen hierbij denkt dat hij, zij het recht aan haar, zijn kant heeft staan.

Niets is minder waar: wanneer gaat het mensdom inzien dat wij alle één zijn dat wij onze angsten moeten ruilen voor liefde. Liefde voor elkaar naar elkaar, liefde voor jezelf.

Geweld vloeit voort uit angst: zij die onderdrukt worden kennen angst van het regime welk onderdrukt. Zij die onderdrukken kennen angst om het nooit genoeg hebben. Angst om macht of kapitaal te verliezen

Wanneer we leren delen en onze harten eindelijk openen voor en naar elkaar dan pas zal alle nodeloos geweld uit de wereld verdwijnen en kan iedereen gelukkig zijn met elkaar en voor elkaar.

Dan kan men de hoofden bij elkaar steken en bouwen aan een betere toekomst en wereld voor iedereen.

Wellicht is dat te idealistisch maar toch wens ik alvast aan iedereen die deze woorden in zijn hart wil opnemen een gezond en gelukkig 2005