thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Allochtonen

Bij deze meen ik te mogen antwoorden op de persoonlijke aanval van de heer S. Yilmaz in de krant van 04 januari 2005 naar mij toe in verband met een door mij, via een lezersbrief van 29 december 2004, gemelde autoinbraak.

Rudi Vereecken - Terhagen

Ik heb in mijn lezersbrief enkel gemeld wat de plaatselijke politie mij heeft verteld namelijk dat er verschillende inbraken waren die nacht en dat het over een georganiseerde dievenbende ging. Hoe dikwijls heeft dergelijk nieuws al niet de kranten gehaald?

Dat ik daarbij mijn bedenkingen heb geuit wat betreft de zo gevraagde tolerantie naar vreemdelingen toe, een tolerantie die door enkele partijen en door de koning zoveel gevraagd wordt, is als Belg en als Vlaming mijn volste recht.

Moet ik tolerant zijn tegenover vreemdelingen en/of allochtonen die 's nachts inbraken en diefstallen plegen? Waarom denkt de heer Yilmaz dat de politie dit zegt: waarschijnlijk omdat ze over cijfers en statistieken beschikken.

Verder verwijt de heer Yilmaz mij een gebrek aan minimale intelligentie om de dingen te snappen, dat ik alles wat slecht gaat in België op de rug van de allochtonen wil schuiven en dat ik blindelings die ene partij, dus het Vlaams Belang, volg die al jarenlang hetzelfde heeft gedaan.

Hoe enggeestig en kortzichtig is dit van deze lezer. Bij de publicatie van mijn lezersbrieven vermeld ik steeds mijn eigen website www.rudivereecken.be . Mocht de heer Yilmaz eens de moeite doen hiernaar te gaan kijken en deze te lezen zou hij misschien kunnen ontdekken dat ik helemaal geen kiezer of lid van het Vlaams Belang ben, dat ik nog nooit allochtonen veroordeeld heb, dat ik ervoor pleit dat iedereen gelijke kansen krijgt. Dit alles uiteraard op één voorwaarde en dat is dat er wederzijds respect is.

Jammer genoeg is dit niet altijd het geval wat betreft het respect van allochtonen tegenover de autochtone bevolking.

Alle lezersbrieven van deze lezer handelen steevast over hetzelfde thema, namelijk dat allochtonen te weinig of geen kansen krijgen in onze samenleving. Het zijn juist die mensen, mensen met oogkleppen op, die niet willen inzien waar de echte problemen in dit land liggen en dat is jammer.

Iedereen mag voor zijn rechten opkomen maar probeer tenminste eerlijk te zijn. Zonder rancune.