Gewogen... en te zwaar bevonden

In de veronderstelling dat de Neerpeltenaren ondertussen al het verkiezingsdrukwerk in hun brievenbus hebben gekregen, legde Groen vandaag de folders en kaartjes die de partijen tijdens deze campagne busten op de weegschaal. De drie traditionele partijen sp.

Hans Proost

a, Vld & Open en CD&V busten veruit het meest, met resp. 114, 122 en maar liefst 280 gram drukwerk. Vermenigvuldigd met een - naar beneden afgeronde - 7.000 brievenbussen geeft dat resp. 798, 854 en 1960 kg papier. Groen buste met 22 gram het minst.

“Groen wilt doen waar het voor staat, nl. gaan voor duurzaamheid,” zegt Hilde Schuurmans. “Dit kan o.a. door spaarzaam en milieubewust campagne te voeren, zoals we de kiezers al eerder hadden beloofd. De mensen verwachten van politici daden die hun woorden ondersteunen. Het gaat niet op de kiezers te vragen om zuinig en duurzaam te leven en zelf grote sommen te spenderen aan folders en affiches. Laten we niet vergeten dat het hier ook gaat om geld van de belastingbetaler. We willen nu al enkele ideeën lanceren voor volgende campagnes: één folder per partij; één gemeentelijke folder voor alle partijen; folders digitaal ter beschikking stellen voor wie dat wil; zo weinig mogelijk papieren affiches, b.v. door het gebruik van de gemeentelijke infotijd op de LED-borden, zoals we eerder al voorstelden.”

Groen roept de Neerpeltse partijen ook op om deel te nemen aan de actie van BOS+ en zo hun verkiezingsdrukwerk weer om te zetten in bomen.

Meer over Gemeenteraadsverkiezingen