175 jaar Belgie

In het nieuwe jaar 2005 zal er met héél véél poen gesmeten worden om de vorstelijke ijdelheid van Laken eens extra lang te gaan verwennen! Het is dan ook de hoogste tijd dat de Vlaamse bevolking eens gaat beseffen hoe ondemocratisch én overdraagzaam het seculiere België is geworden! Het récht op amnestie zit bijvoorbeeld nog altijd muurvast!

Rob De Wispelaere - Houthalen-Oost

175 jaar België vieren is dan ook een morele kaakslag in het aangezicht van de Vlaamse oudstrijders én hun nabestaanden die tijdens de tweede wereldoorlog de verliezende kant hebben gekozen!

Zélfs in volle kerstperiode, het ultieme moment van vrede én verzoening door de geboorte van Jezus Christus; dwaalt er hier in België nog altijd de (bittere) sfeer rond van diepgewortelde haat ...

Kardinaal Danneels beschikt nochtans over het morele gezag om, in naam van de almachtige God, het bestofte dossier rond AMNESTIE terug in de openbaarheid te brengen! Wat is anders de ware betekenis van het kerstverhaal? Niet de overweldigende pracht en praal van de versierde kerken maar de duidelijke boodschap van vergeving moet hier primeren!

Driewerf helaas! Zolang K3 (=Koning-Kerk-Kapitaal) de dienst uitmaakt zal er nooit iets veranderen in dit land!

Laat onze Vlaamse gemeenschap toch terug deel uitmaken van Nederland, en vergeet dat België.

Na 175 jaar is het toch welletjes geweest, wat denken jullie?