Fusie EADS-BAE: akkoord om belang overheden te beperken tot 18 procent

Print
Fusie EADS-BAE: akkoord om belang overheden te beperken tot 18 procent

Fusie EADS-BAE: akkoord om belang overheden te beperken tot 18 procent

De geplande fusie tussen het lucht- en ruimtevaartconcern EADS, moeder van Airbus, en zijn Britse sectorgenoot BAE Systems, is nog niet beklonken. Er zouden echter belangrijke vorderingen zijn gemaakt.

Parijs en Londen zouden een akkoord hebben bereikt om het belang van de overheden in het fusiebedrijf te plafonneren tot 18 procent, zo is uit goede bronnen vernomen.

De positie van de Duitsers over de deal is nog niet bekend. Frankrijk controleerde 15 pct in EADS en zou in het fusiebedrijf dus 9 procent behouden. De Duitsers zouden eveneens een belang van 9 pct krijgen. De Britten zijn niet geïnteresseerd in een participatie. "De bal ligt nu in het kamp van EADS en BAE", verklaarde de Franse minister van Defensie vandaag in Brussel.Eerder op de dag hadden Duitse media bericht dat het project afstevent op een mislukking. Maar EADS en BAE konden dat niet bevestigen. "We geven geen commentaar op speculatie. Als we iets te melden hebben, zullen we dat publiceren", aldus een woordvoerder van het Britse concern. "We zijn verrast door de aankondiging in de Duitse pers", luidde het bij de Fransen. De CEO's van EADS en BAE, Tom Enders en Ian King, moeten met hun respectieve raden van bestuur overleggen of ze het project doorzetten en dus nieuw uitstel vragen aan de Britse marktregulator, of dat ze de fusieplannen opbergen.