Jonge rolstoelatleet genomineerd voor trofee Marc Herremans

Print
Jonge rolstoelatleet genomineerd voor trofee Marc Herremans

Jonge rolstoelatleet genomineerd voor trofee Marc Herremans

Ham -

Jurn Anthonis, een 16-jarige rolstoelbasketter en handbiker, is als enige Limburger met een handicap genomineerd voor een trofee bij de bekende sportorganisatie 'Sporta'.
Deze organisatie reikt jaarlijks aan verschillende firma's en sporters een trofee uit voor hun verdienstelijkheden tijdens het afgelopen jaar.

Jurn, die lijdt aan Spina Bifida, en sinds de geboorte in een rolstoel zit is uitermate in sport geïnteresseerd. Hij is lid van een basketbalclub, waar hij als enige jongere, wekelijks keihard traint om dezelfde prestaties neer te zetten als de volwassen medespelers. Hij nam dit jaar deel aan het evenement 'run to walk again' en zondag laatstleden was hij alweer present op de 15km van Hasselt als handbiker. Kortom, een gedreven jongeman, die ervan droomt ooit deel te nemen aan de Paralympics en die dankzij de steun van z'n ouders en vele anderen hoopt die droom te kunnen verwezenlijken.

Jurn vindt het fijn dat hij als enige Limburgse jongere-21j genomineerd werd voor de prijs Marc Herremans. Deze rolstoelatleet is namelijk zijn grote voorbeeld. Hij is een voorbeeld voor andere jongeren met een handicap en ondervindt in zijn dagelijks leven veel vriendschap en medewerking van iedereen rondom hem. Ook valide jongeren gaan graag met hem om en z'n medeleerlingen in het 'Don Bosco college ' te Hechtel helpen hem op allerlei vlakken.

Wilt u helpen onze Limburgse Jurn Anthonis, de trofee te bezorgen en zo deze sterke jongeman nog wat extra moed te bezorgen, doorloop dan volgende stappen.
Surf naar www. sporta.be, klik op de knop 'to walk again', dan op de knop 'trofee M Herremans', daarna surft u naar de categorie '-21jarigen' en dan klikt u op onze Limburgse trots, Jurn Anthonis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio