Cultuurpalet lokt mensen naar verenigingen

Print

Cultuurpalet lokt mensen naar verenigingen

Beringen -

Met 24 standen van verenigingen die zich wilde voorstellen en daarbij nog eens optredens van zangkoor en muziek was het kioskplein mooi bezet. Niet de lokale verenigingen maar vooral, zoals wij ze noemen, de bovenlokale verenigingen waren aanwezig.

Bovenlokale verenigingen zijn verenigingen die niet alleen in eigen dorp actief zijn, maar waarvan en er (bijna) in elke dorpskern eentje actief is. Zo hebben die verenigingen een groter bereik.

Het mooie weer was ideaal voor de mensen (en organisatie) om niet een té grote drukte te ervaren, maar toch constant volk in beweging te hebben. Daarbij was er nog tijd voor een terrasje waar men even tussendoor kon rusten en genieten.

De eerste indrukken waren toch positief, bij vele verenigingen kwam men inlichtingen vragen.
Zelfs om lid of vrijwilliger te worden. Wel, dan mag je spreken van geslaagd.

Niet alleen de verschillende standen van verenigingen trokken de aandacht maar ook de jeugd met het jeugdorkest en het dansen. Het optreden van een zangkoor en (gedeelte van een) harmonie brachten wat bij.

De randanimatie met de suikerspin, het bronzen beeld en de steltenlopers trokken ook de aandacht. En de tekenaar die karikaturen maakte, wel hij heeft zijn werk gehad van 13.30 tot 18 uur met maar enkele tussenpauzes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio