De vrouwen van sp.a Nieuwerkerken

Print

De vrouwen van sp.a Nieuwerkerken

Vandaag hebben we de eer jullie ons vrouwelijke team voor te stellen!

Op plaats 2 vinden we Sandra Vansimpsen terug, Sandra is 31 lentes jong. Ze woont reeds 9 jaar in Nieuwerkerken, samen met Gert Cruyts en haar twee kinderen.
Jullie kennen haar vooral van het ABVV waar ze reeds acht jaar werkt.


Zes jaar geleden heeft ze haar eerste stappen gezet in de politiek.
Een paar jaar later was ze ook kandidaat voor de vlaamse verkiezingen, ze behaalde een mooie score van 4182 voorkeursstemmen. Ze zit voor de sp.a in de OCMW-raad, PWA-raad en de jeugdraad. Sandra wil haar blijven engageren voor een beter en socialer Nieuwerkerken.

Op plaats 4 vinden we Sandra Boussu terug, Sandra B. woont reeds zeven jaar in Kozen.
Voor deze periode was ze gemeenteraadslid in Hasselt.
Ze werkt op de interne servicedesk op het provinciebestuur van Limburg.
Ze wil een luisterend oor bieden voor de kleine en grote problemen in onze gemeente en meehelpen aan een passende oplossing hiervoor.

Op plaats 8 hebben we Ann Tournelle, Ann is 33 jaar oud en woont al haar hele leven in Nieuwerkerken. Samen met haar man Jos Luyck en haar twee kinderen Jens en Malissa.
Ze brengt veel tijd door met haar kinderen die actief zijn met voetballen en paardrijden.
Ze wil er mee voor zorgen dat het fijn wonen blijft in Nieuwerkerken en dat niemand zich zorgen hoeft te maken.

Op plaats 9 vinden we Edith Grauls - Croes terug, ze is de 57 jarige echtgenote van Jos Grauls. Ze woont al meer als 37 jaar in Binderveld. Beginjaren 70 stond ze met de socialistische vrouwenbeweging aan de wieg van toneelgezeldschap ' Het Kringetje '. Ze was daar ook actief als bestuurslid, ze heeft ook meegeholpen samen met haar echtgenoot bij de oprichting van het Nieuw Sint-Truidens toneelgezelschap.
Ze wil vooral werken voor cultuur in onze gemeente.

Op plaats 10 hebben we Martine Luykx, Martine is geboren en getogen in Kozen.
Wandelen in de natuur en dieren zijn haar passie.
Ze staat ook steeds klaar om de mensen, bejaarden en zieke mensen bij te staan.
Kortom ze wil klaar staan voor de mensen!

Op plaats 12 vinden we Lutgart Paesmans terug, ze is 63 jaar oud en ook woonachtig in Kozen, Ze heeft diverse interesse's maar het draait altijd rond één ding 'om de mensen'. En ze kent de mensen, als voormalige bode voor De Voorzorg en als voormalig OCMW-raadslid. Ze wil een schakel zijn tussen de mensen en hun helpen waar ze recht op hebben.

Op plaats 13 hebben we Katleen Coune, Katleen is 46 en ze woont in Nieuwerkerken.
Ze is geen onbekende in de Nieuwerkerkse politiek, ze was reeds kandidaat in 2000 voor de Nieuwerkerkse éénheidspartij NEPA, ze behaalde toen 451 stemmen.
Ze is ook bode geweest voor het ABVV en de Voorzorg, De politiek en het sociaal zijn heeft ze met de paplepel binnengekregen, haar vader Roger Coune de voormalige postbode was immers samen met Wietje Kimps één van de grondleggers van sp.a Nieuwerkerken. Aangezien sp.a terug autonoom opkomt hebben we haar niet lang moeten overtuigen, haar overleden vader zou eveneens heel fier op haar geweest zijn.

Op plaats 15 ten slotte vinden we Maria Poelmans-Degeling terug, Maria is getrouwd met André Poelmans en fiere moeder van Rohnny, Marleen, Leen en Rudy. Eveneens trotse moeke van Michael.
Maria kan niet tegen onrecht, ze is vooral bekommerd om de zwakkeren, ouderen en gehandicapten in onze samenleving. Daarom wil ze verder inzetten op Rechtvaardigheid, Eerlijkheid en Openheid in de gemeente.
In de gemeente kijkt men niet naar de politieke kleur van de mensen maar naar de behoefte van iedereen. Maria is naast gemeenteraadslid ook voorzitter van de PWA- Dienstencheques Nieuwerkerken, hierin heeft ze al veel mensen kunnen helpen die hun huishoudelijke taken niet meer kunnen volbrengen. In die twee jaar is ze gegaan van 19 naar 31 personeelsleden en daar is ze fier op. Iedereen is voor Maria gelijk en ze wil blijven werken om de gezinnen en de inwoners van Nieuwerken vooruit te helpen.