Elza vertelt alles over Voerens fruit

Print

Elza vertelt alles over Voerens fruit

Voeren -

Zaterdag namen zo’n dertig liefhebbers, Voerbezoekers, deel aan de themawandeling ‘fruit’ die georganiseerd werd door Toerisme Voerstreek. Onder leiding van Voergidse Elza Nijssen-Vandenabeele trok het gezelschap langs holle wegen en boomgaarden de rustige maar natte Voerense natuur in.

Elza vertelde over verschillende bezienswaardigheden zoals dassenburchten, kapelletjes, holle en trage wegen. Het hoofdthema werd uiteraard gevormd door de verschillende soorten appels en peren van hoog- en laagstam boomgaarden. Uiteraard kwamen ook de Kelders A Gene Pley waar hardfruitwijn gemaakt wordt, ter sprake.

Alvorens op pad te trekken bracht het gezelschap een bezoekje aan de binnenplaats van de fruitboerderij Cerfontaine waar de oudste appel- en perensoorten nog te koop aangeboden worden. “We hadden vooral aandacht voor de soorten die eigen zijn aan de Voerstreek en voor de toekomst van de hoogstamboomgaarden die zo typisch zijn voor het Voerense landschap. Maar ook de nieuwste appels en peren van de laagstam plantages kwamen aan ‘t bod”, aldus Elza.

Na de tocht konden alle deelnemers in het Bezoekerscentrum genieten van een glas lekkere verse appelsap.

Op 31 oktober (dassenwandeling, kerk SPV) en op 26 december (glühweintocht ) staan er nog twee themawandelingen (telkens om 14.00 uur) op het menu.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio