Witte lakens als teken van verzet tegen extreme armoede

Print
Hechtel-Eksel -

De Limburgse armoedeverenigingen voeren op 17 oktober, Werelddag voor verzet tegen Extreme Armoede, actie in Hechtel Eksel. Verenigd in het Trefpunt Armoede doen ze een oproep aan iedereen om witte geknoopte lakens uit de ramen te hangen en deel te nemen aan de fakkeltocht.

Iedereen een stem!

In een welvarend land als België is het onaanvaardbaar dat 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In Limburg is dat cijfer nog schrijnender, 1 op 10 mensen is arm, 1 op 5 senioren kan maar amper de eindjes aan elkaar knopen. De kwetsbaarheid van deze mensen is echter geen reden om in een hoekje te kruipen. Verenigd in tal van verenigingen waar armen het woord nemen ontmoeten ze lotgenoten, vinden ze gehoor en ondersteuning bij hun moeilijke situatie. Daarom ook onze slogan, ‘Geef iedereen een stem’!. Want samen staan we sterk!

Witte lakens en een Fakkeltocht

Iedereen kan ‘een laken’ bijdragen. Als teken van samenhorigheid, als signaal tegen extreme armoede. Witte geknoopte lakens, om samen de strijd aan te knopen!
‘s Avonds organiseren wij een fakkeltocht waarin we het licht laten schijnen als teken van hoop voor een wereld zonder armoede. Wij doen een warme oproep aan iedereen om massaal deel te nemen aan deze beide acties.

Programma 17 oktober 2012
18u30 - Welkomstwoord door Willy Vos
19u00 - “Geef iedereen een stem”: armoedeverenigingen brengen hun boodschap aan het beleid in een gevarieerd podiumprogramma.
20u00 - Fakkeltocht

Samenkomst : OC de Schans, Rode Kruisplein 10, 3940 Hechtel Eksel


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio