Interview met Joris Leen, kandidaat 5 voor N-VA

Print

Joris, kan je jezelf even voorstellen?

J.L.: Ik ben 41 jaar, getrouwd met Josiane Ceyssens en papa van Marie (11) en Kaat (8). Ik ben een geboren en getogen Ellikommenaar. In mijn jeugdjaren was ik lid van de KLJ en speelde ik voetbal in Ellikom.

Momenteel speel ik nog mijn wekelijks partijtje badminton en zaalvoetbal. Het verenigingsleven speelt thuis dan ook een belangrijke rol, want ook mijn dochters zijn actief lid bij Vocelli, LIVO en de KLJ. Na mijn studies boekhouden-fiscaliteit ben ik aan de slag gegaan bij een verzekeringsmakelaar in Hasselt en daar werk ik nog steeds.

Vanwaar je interesse voor de gemeentepolitiek?

J.L.: Eigenlijk is die er vooral gekomen door de bouw van de appartementen aan de kerk van Ellikom, waardoor de oversteekplaats naar de school een pak onveiliger is geworden. Ik hoorde ook het ongenoegen van veel buurtbewoners en had het gevoel dat het “anders en beter” had gekund. Toen heb ik beslist om niet aan de zijlijn te blijven staan, maar mij te engageren in de gemeentepolitiek.
Ik vind het belangrijk dat iedereen, ook “Jan-met-de-pet”, een luisterend oor vindt en dat ieders problemen en noden met de nodige aandacht behandeld worden. Het zijn niet enkel de prestigeprojecten die van tel zijn. Je hoort niet voor niets zeggen “in ons dorp (Ellikom) gebeurt er niks, alle aandacht gaat naar Meeuwen”. Er moet meer aandacht besteed worden aan de kleinere deelgemeenten.

Welke drie punten uit het programma van N-VA zijn voor jou prioritair?

J.L.:
- de veiligheid in de buurt van scholen moet beter
- de verenigingen moeten beter worden ondersteund
- het financieel beleid moet transparant en efficiënt zijn, de gemeentebelasting moet dalen naar het Vlaams gemiddelde.