De Zandloper steunt weeshuis in Haïti

Print

De Zandloper steunt weeshuis in Haïti

Opglabbeek -

De Zandloper, de lagere school van Louwel, nodigde Frans Vandueren uit om de alle kinderen van de lagere school en de oudste kleuters te vertellen over OSJOSMA, het weeshuis in Haïti. In twee groepen konden de kinderen kennis maken met het dagelijkse leven in een weeshuis en vernamen ze wat het betekent in een ontwikkelingsland te leven.

Hun leeftijdsgenootjes hebben immers het geluk om elke dag twee keer te kunnen eten, om naar school te gaan, naar de dokter te kunnen als ze ziek zijn, om speelgoed te hebben, een eigen bed eigen kleren, zaken die veel andere kinderen in Haïti niet hebben of niet kennen.

De beelden spraken de kinderen erg aan, zeker die van het leven van alle dag. De uitleg werd telkens afgerond met enkele filmpjes over de uitstap naar zee, het spelen samen, het zingen en bidden, de uitstap met de mototaxi’s en zo meer. Heel wat kinderen reageerden enthousiast achteraf.

Binnenkort zet De Zandloper een actie op om het weeshuis OSJOSMA financieel te steunen. Daarvoor willen ze bij familie en buren aankloppen met een mandarijntjesverkoop.

Wie de foto’s en de filmpjes thuis wilt bekijken surft naar www.osjosma.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio