Verzoening tussen Moslims en Christenen in Moskee

Print

Verzoening tussen Moslims en Christenen in Moskee

Genk -

Op vrijdag 5 oktober heeft voor de tweeëntwintigste maal de Interreligieuze Vredeswake plaats gevonden in het Genkse. Het is een concretisering van “Abrahamitisch Charter van Genk” dat vorig jaar ondertekend werd. Dit is doorgegaan in de Marokkaanse moskee ‘Al Farah Atouba’, in het Nederlands ‘Vreugde en Rechte Pad’.

De Christelijke, Marokkaanse en de Turkse gemeenschap waren aanwezig. De viering werd geleid door erepastoor Simons Lambregs van Abrahamhuis.

Het Soefikoor (de Rozentuin ) verzorgde de islamitische gezangen met begeleiding van de “ kanun” (een snaarinstrument gevonden in de 10de eeuw in Farabb, Iran) en de ” ud “ (een 12 snarig instrument, voorloper van de luit) en als slagwerk de “ bendir ”. Aan het orgel begeleidde organist Lieve Schols de christelijke gezangen.

Het Thema van de vredeswake is “ Barmhartigheid “. De 7 werken van barmhartigheid berusten op hulp verlenen aan de medemens die het moeilijk heeft.
Het thema “wachten tot het overkookt” is visueel voorgesteld door kookpotten. Tijdens de viering zijn er getuigenissen van Barmhartigheid afgelegd door E.H. Diaken Herman Metten voor het christelijke en voor het Islamitische door Mohamed Bazouh, voorzitter Marokkaanse Moskee Sledderlo.

Deze uniek Interreligieuze Vredeswake is opgemerkt door de universiteit van Leuven, die ook aanwezig was. Een gezellige ontmoeting bij een glaasje Marokkaanse thee en hapjes, bereid door de plaatselijke gemeenschap verstevigt de permanente band tussen de Genkse Christelijke en Islamitische gemeenschap al meer dan 20 jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio