thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geslaagd start voor 'Een MAANd onder de sterren'

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde kan terugblikken op een geslaagde start van 'Een MAANd onder de sterren'. Onder grote belangstelling vond op 5 oktober in de bibliotheek De Priool in Bocholt het wereldwijde event van 50 jaar ESO (Europese Zuidelijke Sterrenwacht) plaats.

Bart Achten

Hiervoor kon het ECNS rekenen op de aanwezigheid van ESO ambassadeur Dr. Mario van den Ancker. Na een uiteenzetting over 50 jaar ESO en haar instrumentarium was iedereen getuige van een blik door de ogen van 's werelds grootste telescoop, de VLT ofwel Very Large Telescope.

Daarna werd er een foto van maar liefst 3 op 3 meter onthuld door Gouverneur Herman Reynders en Dr. Mario van den Ancker. Deze foto, een opname van de Carinanevel, werd door de ESO aan het ECNS geschonken. Een delegatie van de scholen van Bocholt onthulden op hun beurt de prachtige werkjes die het startschot zijn voor de opbouwende expo 'Duizend sterren en planeten'. Deze zal dan weer het decor vormen voor de voorstelling van 'Stijn en de sterren' op 18 oktober. Tenslotte werd de expositie 'Awesome Universe' officieel geopend en konden de aanwezigen genieten van 50 adembenemende beelden, gemaakt met de meest gesofisticeerde telescopen ter wereld. Deze expo is nog te bewonderen in De Priool tot 31 oktober. Daarna worden de beelden te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar een Hart voor Limburg.

Voor het ECNS is dit nog maar het begin van een hele reeks van activiteiten die Bocholt en omgeving zullen onderdompelen in de wereld van de sterrenkunde. Deze activiteiten vinden nog plaats tot 31 oktober tijdens ‘Een MAANd onder de sterren’. Meer informatie hierover vind je op de website van het ECNS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer