Voorbereidingen van de 14e Draculatocht volop aan de gang

Print
Voorbereidingen van de 14e Draculatocht volop aan de gang

Voorbereidingen van de 14e Draculatocht volop aan de gang

Na een recordeditie van vorig jaar (3455 deelnemers) hoopt ook dit jaar het Roemenië Comité Diest dat de weergoden goed gezind zijn en de opkomst even groot.
Meer dan honderd vrijwilligers verzorgen een parcours in en rond de mooiste plekjes van Diest nabij de Halve Maan en de Warande.

Steeds weer zetten mensen zich onbaatzuchtig in voor dit evenement. Vorig jaar sloot VZW Twist af op het openluchttheater van de Warande met een spetterende show. En ook dit jaar zijn ze al volop aan het oefenen om de kijklustigen te laten meegenieten van een spektakel. Op andere plaatsen van het parcours vind men toneelverenigingen als De Vierde Wand, Uilenspiegel en Jetodi, maar ook mensen die al jaren met een vaste kliek een groepje vormen en jaarlijks trouw op post zijn. "Inspiratie zoeken om jaar na jaar iets nieuws en fris te brengen is niet evident, maar toch doet iedereen zijn best om elk jaar een mooi stukje of griezelgegeven te brengen", weet Jos Uyttebroek, voorzitter van het Roemenië Comité Diest. "Het doet ons dan ook deugd dat we elk jaar enkele nieuwe gezichten mogen verwelkomen."
De opbrengst van de draculatocht gaat integraal naar het adoptiedorp Apold in midden Roemenië. "Hoewel Roemenië toegetreden is tot de EU is het allesbehalve een welvarend land. Elk jaar zien we nog schrijnende toestanden. Wij steunen met het Comité o.a. de school en de polikliniek en reeds enkele jaren hebben we ook naschoolse kinderopvang op poten gezet."
Apold gelegen in centrum Roemenie ligt in Transylvanië, vlakbij het geboortedorp van jawel, Vlad Tepes, alias Dracula.
De 14e Draculatocht gaat door op zaterdag 20 oktober vanaf 18u45. De laatste start is om 22u15.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio