Viering 100 jaar Harmonie St. Aloysius

Print

Viering 100 jaar Harmonie St. Aloysius

Alken -

Op zaterdag 15 september vierde de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius Alken haar 100-jarig bestaan. De officiële receptie trok veel volk naar het gc Taeymans. Om de muzikanten en bestuursleden te onderscheiden van de genodigden, droeg ieder lid van onze vereniging met veel trots zijn uniform.

De viering bestond uit 3 delen. Vooreerst werden er enkele speeches gehouden door onze voorzitter, onze burgemeester en onze schepen van cultuur.
Nadien werd er afscheid genomen van dirigent Jean Vanderspikken die na 36 jaar het dirigeerstokje opbergt. We zijn Jean dan ook heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Hij kreeg een kunstwerk cadeau in de vorm van een dirigent zodat hij nog een mooi aandenken aan ons heeft. Ook Jean zijn vrouw Ria werd in de bloemetjes gezet.
Vervolgens werd het boek “Honderd jaar muziek in Alken” dat Lucien Barée en Benji Mommen voor deze gelegenheid in elkaar gestoken hebben, voorgesteld. In dit boek komt u meer te weten over de geschiedenis van onze vereniging. Ook het muziekwerk “Aldacum” dat componist Willy Fransen ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan gecomponeerd heeft, is terug te vinden in het boek. Onze harmonie heeft het muziekwerk opgenomen op CD en deze vindt u terug in het boek. Het boek is nog steeds te verkrijgen tegen de democratische prijs van 25 euro.

Intussen is het werkjaar opnieuw begonnen en zijn we onder leiding van dirigent Jens Gaethofs stilaan terug in het ritme geraakt. Iedereen die zin heeft om in groep muziek te maken, is van harte welkom in onze harmonie. Hopelijk zien we elkaar binnenkort!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio