De langste eettafel in de Kimpel

Print

De langste eettafel in de Kimpel

Bilzen -

Vanuit alle dorpsrestaurants in Limburg wordt er van 27 september tot 4 oktober 2012 'de week van de verbondenheid tegen eenzaamheid' opgezet. Deze week heeft als bedoeling om mensen aan te sporen om de onderlinge samenhang te versterken en te voorkomen dat mensen ongewild in sociaal isolement terechtkomen.


Met de dorpsrestaurants in Bilzen wordt de Langste Tafel georganiseerd. Op de start vorige donderdag in Rijkhoven waren zelfs twee ministers present, minister Vandeurzen en minister Lieten. Na Mopertingen, Schoonbeek, Waltwilder, was vandaag Bilzen aan de beurt. Niet minder dan 330 gasten schoven aan, aan die Langste Tafel in de Kimpel. Na de lekkere maaltijd, volgde nog een bonte namiddag met muziek. Streefdoel is om over heel Limburg met meer dan 5000 mensen aan tafel te zitten.
In Bilzen wordt dit project waargemaakt door de stad Bilzen en RIMO Limburg vzw met de steun van talrijke medewerkers en financiering via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: ‘Europa investeert in zijn platteland’.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio