Stilstaan of bewegen

Print
Stilstaan of bewegen

Stilstaan of bewegen

Met zijn allen in de file of op de fiets?
Op dit moment is onze gemeente één grote omleidingsweg, iedereen weet waarom. Deze moeten de verkeersafwikkeling gaan verbeteren. PRO Opglabbeek hoopt dit samen met u te kunnen doen. Maar wat met volgende dossiers?


• Van Cranenbroek veroorzaakt al jaren file op Weg naar Zwartberg. Een ontsluiting van deze winkel via het bedrijventerrein moet eindelijk worden opgelegd. Op korte termijn kan dit al via verkeersborden en extra (politie)controle.
• Dat het Sentowerpark, in opbouw op het afgebroken Jeugdparadijs, hinder gaat veroorzaken staat vast. Het mobiliteitsonderzoek zegt dat er voor dit dossier een oplossing bestaat: extra parkings, shuttle-diensten. PRO Opglabbeek wil de situatie kristisch bekijken. Wat met mogelijke fileproblemen en verkeershinder? Met zijn allen in de file…
• Gemeenschapscentrum Den Ichter is midden in het centrum gelegen en zal de nodige verkeerstromen aantrekken (anders zijn het dure bakstenen). Wij vragen ons af hoe de situatie gaat evolueren bij begrafenissen: voor minder mobiele inwoners wordt het er immers niet makkelijker op. “Er zijn toch parkeerplaatsen genoeg in de buurt” zegt de huidige meerderheid; inderdaad, maar iedereen wil – bij wijze van spreken – met de auto naar’t toilet gaan: is dat nog realistisch? Met de fiets en te voet kan u zich in het centrum ook verplaatsen. Zodus: extra fietsstallingen zouden ook welkom zijn. Beide aspecten moeten in één plan worden verzoend, daar gaat PRO Opglabbeek voor!