Burchtsite Brustem al flink opgeknapt

De Burcht van Brustem ligt er tegenwoordig helemaal anders bij. Niet zo lang geleden associeerden we de burchtsite nog met vervaarlijk overhellende bomen, zwerfvuil en een wildgroei van allerlei onkruid. Schepen Filip Moers gaf gehoor aan de vraag van de buurtbewoners en besliste dat het tijd was om actie te ondernemen.

wesley vanleeuw

In samenwerking met Regionaal Landschap werd de site stevig aangepakt. Om de burcht te vrijwaren en de stabiliteit van de motheuvel te garanderen, werden de gevaarlijk hoog opgeschoten bomen gekapt. Dit ook aan de slotgracht om gevaar bij storm te voorkomen. Wie de gekapte bomen heeft gezien, merkte dat er heel wat bomen al aan het rotten waren. Het was dus hoog tijd om maatregelen te nemen. Momenteel wordt het houtafval opgeruimd. Daarna volgt de aanplanting van nieuw groen. Volgens laatste info van schepen Moers zal het slib van de slotgracht gecontroleerd worden op vervuiling.

Fase twee is het opkuisen van de slotgracht, waarin veel afval is beland. Hopelijk kunnen de inwoners van Brustem dan terug genieten van een schone slotgracht , waarin opnieuw plaats is voor leven. De naaste buurtbewoners zijn alvast zeer tevreden met de geboekte resultaten. Wie is nu niet fier op zo'n historisch erfgoed in je achtertuin.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio