Neos Lanaken doorkruist de Elzas

Print
Neos Lanaken doorkruist de Elzas

Neos Lanaken doorkruist de Elzas

Lanaken -

45 Leden vertrokken op 24 september met een luxeautobus voor een 4-daagse naar de Elzas. Ondanks het minder aangename weer werd deze trip een voltreffer van formaat.
Na een kort bezoek aan de Europese wijk in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, het Groothertogelijk Paleis en een bezoek aan de kathedraal werd een klasse hotel in Munster opgezocht, onze residentie voor de drie nachten.

Vanaf de vroege uurtjes exploreerden we de volgende dagen de mooie Elzasregio met een bezoek aan en een rondleiding in het Europees Parlement in Straatsburg en de prachtige kathedraal van de stad. Hoog in de Vogezen bezochten we het slot Haut-Köningsbourg waar een flink stuk van de geschiedenis van de regio werd geschreven en werd hulde gebracht aan de slachtoffers van het concentratiekamp in Natzweiler-Struthof. Het pittoreske wijndorpje Riquewir mocht uiteraard ook niet ontbreken op de reisagenda.

De Elzastrip werd afgesloten met een geleid bezoek aan het historisch centrum van de stad Colmar, de hoofdstad van de Elzasser wijn en de derde stad van de Elzas na Straatsburg en Mulhouse.
Zoals vermeld stonden de eerste dagen van deze rondreis in het teken van Europa. We breien hieraan nog een vervolg door op 18 oktober e.k. de gerenommeerde spreker en Europakenner Prof. Hendrik Vos uit te nodigen om ons in het Eurotel te onderhouden over de impact van Europa op ons dagelijkse leven. Ook niet leden zijn welkom, mits voorafgaandelijk inschrijven bij het secretariaat van de vereniging (089/715201).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio