“Gebeten om verder vooruit te gaan”

Print
 “Gebeten om verder vooruit te gaan”

“Gebeten om verder vooruit te gaan”

Vier leerzame jaren heeft zij als gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter achter de rug. Nu straalt Eefje Van Wortswinkel een en al zelfvertrouwen uit om te kandideren voor een plaatsje in de gemeenteraad en/of de provincieraad. “Onze gemeente verdient een duidelijk stem in de provincie om zo meer middelen vrij te maken voor projecten in onze gemeente.

Tijdens de vorige verkiezingen voor de gemeenteraad behaalde zij voor het eerst een zitje in de gemeenteraad. “Jong en redelijk onervaren”, blikt Eefje nu terug op haar beginperiode. “Het was zoeken en aftasten, in dossiers inwerken en de confrontaties aan durven gaan met de oppositiepartners. Omdat ik in dat groeiproces nooit aan mezelf heb getwijfeld ben ik sterker geworden. Al waren het wel vier jaar van overleven en hard aan jezelf werken. Wil je namelijk in de politiek iets bereiken, dan moet je er iedere dag aan werken. Zo besloot ik bijvoorbeeld om extra cursussen en bijscholing te volgen.”

Vol vertrouwen kijkt Eefje uit naar de dag dat het woord aan de kiezers is. “Ik denk dat iedereen weet wat ze aan mij hebben. Mijn werk is nog niet af. Vergroening en vergrijzing vragen de komende jaren alle aandacht in deze gemeente. Beleidsmatig – zowel gemeentelijk als provinciaal - moeten wij dit tastbaar vertalen in een optimale kinderopvang en oudedagvoorzieningen. Een uitdaging die mij de gebetenheid geeft om verder vooruit te gaan.”

De vraag of zij ooit de burgemeestersjerp zal ambiëren zorgt voor een brede glimlach op haar gezicht. Na een korte denkpauze antwoordt Eefje tactvol: “Laat eerst Alain zijn werk maar voltooien en wie weet is daarna deze gemeente rijp voor een vrouwelijke burgemeester...”

(Foto: Johan Brouwers)