Nele De Vos naar WK in Parijs

Print
Nele De Vos naar WK in Parijs

Nele De Vos naar WK in Parijs

Hoeselt -

Op 19 november vertrekt de Hoeseltse Nele De Vos naar Parijs om hier het wereldkampioenschap multistijl karate te betwisten, waar ze zal vechten in de categorie senioren Dames -61kg.

Binnen de karatesport heb je verschillende stijlen, deze stijlen hebben elk hun eigen EK en WK, maar er bestaat ook nog een EK en WK multistijl.

Dit wil zeggen dat van 1 land, slechts 1 vechter per categorie wordt geselecteerd; deze selectie wordt gemaakt uit alle kampers van het land en uit alle stijlen in dat land. Dit betekent dus dat er van elk land de beste in die categorie op de mat staat.
Het is niet Nele haar debuut op dit niveau, ze heeft reeds 1 selectie voor een WK en 5 selecties voor een EK gehad; waarin ze een keer het brons mee naar huis bracht.
Voor ons land gaan 8 Belgen, waarvan 4 Vlamingen en 4 Franstaligen.
Dit WK belooft het grootste in zijn geschiedenis te worden, en de Fransen zullen zeker een spektakelstuk van maken!

Nele, die aangesloten is bij de Hasseltse club Tay No Sen, studeert ook nog verder, ze zit in haar 2e bachelor jaar Kinesitherapie. Dit maakt alles dubbel zo moeilijk en dus is deze selectie zeker een mooie beloning.

Nele heeft sinds september ook al 3 internationale wedstrijden gedraaid, waarbij zij telkens schitterde! Op de Lion Cup te Luxemburg werd ze 2e, en in Sittard was Nele goed voor goud en zilver. Maar als beste prestatie van dit seizoen tot nu toe werd ze 5e op het prestigieuze Premier League tornooi in Duitsland, wat een zeer sterke prestatie is.

Wij wensen haar veel succes!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio