Klare taal over cleantech

Print
Klare taal over cleantech

Klare taal over cleantech

Houthalen-Helchteren -

Terwijl in Oostende de vzw I-Cleantech Vlaanderen onder het doopvont werd gehouden, werd in het NAC een cleantechboekje gepresenteerd. Gouverneur Herman Reynders, Stijn Bijnens (algemeen directeur LRM), schepen Peter Timmermans en burgemeester Alain Yzermans namen het dankbaar in ontvangst.

Van ‘Kolenfront naar cleantech’ wil in klare taal de lezer inwijden in cleantech. Vanaf half oktober is het officieel verkrijgbaar.

“Vraag op straat aan een willekeurige voorbijganger wat duurzaamheid is en je krijgt een redelijk goede omschrijving. Maar stel je de vraag wat cleantech is, dan zal het antwoord een heel stuk vager zijn. En dat terwijl cleantech dichter bij huis is dan we denken. Zoals het NAC bijvoorbeeld”, legt Wim Göbbels als samensteller van dit bundeltje uit. Op inspiratie van Paul Boutsen en in opdracht van AGB Masterplan Houthalen-Helchteren ontmoette hij het afgelopen jaar tal van mensen die op de een of andere manier iets te maken hebben met cleantech. Hun visie schreef hij in begrijeplijke taal neer in dit handzame bundeltje. “Met als intentie om cleantech tastbaar te maken en zo dichter bij de burgers te brengen.

Vooral de ontboezemingen van Serge de Gheldere (officieel klimaatambassadeur Al Gore) en Peter Tom Jones (onderzoeksmanager KU Leuven) moeten de ogen openen voor onze toekomst. Het NAC is een voorname aanjager. Architect Juul Vanleysen legt in zijn interview uit hoe dit project tot een personificatie van zijn eigenzinnigheid en holistische geaardheid is geworden.

‘Van Kolenfront naar Cleantech’ wil aantonen dat Houthalen-Helchteren model staat hoe duurzaamheid ook winstgevend en succesvol kunnen worden. Deze kruisvaart naar een schonere toekomst begint hier”, meent de samensteller.

Het boekwerkje is vanaf maandag 15 oktober verkrijgbaar in de meeste boekhandels. Inwoners van Houthalen-Helchteren kunnen (zo lang de voorraad strekt) vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen in de nieuwe bib van het NAC.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio