Genkse geleidehond 'Lobke' voert actie op Werelddierendag

Print

Genkse geleidehond 'Lobke' voert actie op Werelddierendag

Genk -

Op 4 oktober is het weer Werelddierendag. Naar aanleiding daarvan zal Lobke, puppy van Blindengeleidehondenschool Genk vzw (BGHSG), actie voeren in Shopping 2 in Genk. Lobke is in Genk geen onbekende. Ze werd als pup aangekocht met de steun van het stadsbestuur van Genk.

Ook de andere aspirant blindengeleidehonden treden donderdag samen met hun gastgezinnen in de spotlights.

“Er wordt aandacht gevraagd voor de hoge kostprijs voor de opleiding van blindengeleidehonden in ons land. Vergeleken met onze buurlanden is de tussenkomst van de overheid eerder beperkt en lang niet voldoende”, zegt Raf Truyers van de blindengeleidehondenschool. “Alle kosten voor de opleiding van blindengeleidehonden stijgen voortdurend.”
“En Werelddierendag is tevens een goede gelegenheid om aandacht te vragen voor het Vlaams Decreet dat het recht op toegang van alle assistentiehonden moet regelen. BGHSG werkt op dit ogenblik actief mee aan de onderhandelingen met de Vlaamse overheid betreffende de uitvoeringsbesluiten van het decreet”, vervolgt Raf Truyers.

Alle Genkenaren, Genkse handelaars en bedrijven vinden deze week ook een uitnodiging in de bus om de organisatie te steunen naar aanleiding van Werelddierendag. De flyer kwam tot stand met de steun van Janco Computing Advise (Genk), Versele-Laga (Deinze) en De Drukpers (Genk), die deze actie en de organisatoren een warm hart toedragen.

Dit jaar kon BGHSG vzw met de steun van vele mensen reeds één blindengeleidehond (Jonna) afleveren bij een slechtziende vrouw in Schilde. Zonder tegenslag gaat een tweede hond (Jibbe) aan het werk in Nieuwerkerken nog voor Kerstmis. Twee andere aspirant blindengeleidehonden zijn in opleiding: Kasper en Koda. Het opleidingscentrum verheugt zich ook op de komst van een nieuwe (acht weken oude) puppy, Lazy genaamd, die op 5 oktober haar intrek zal nemen bij haar gastgezin.

Voor meer info: www.blindengeleidehondenschoolgenk.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio