Begeleid sporten voor mensen met een beperking

Print

Begeleid sporten voor mensen met een beperking

Lanaken -

Elke woensdagmiddag zijn er in de sporthal van Neerharen sportactiviteiten, dit onder deskundige begeleiding van een sportkinesist.

Blij(f) in beweging is anderhalf uurtje sport voor mensen met beperkte lichamelijke mogelijkheden. Onze groep telt ongeveer een 14-tal deelnemers.

De beperkingen van onze deelnemers zijn heel uiteenlopend. Reuma, diabetes, hartproblemen, obesitas, spierziektes, longaandoeningen, … Het is een super toffe groep met leuke mensen waar sport centraal staat onder het motto “doe zo goed mee als je kan”.
De lessen worden op een leuke manier gebracht door een ervaren en enthousiaste sportkinesist.

Graag laten wij u kennis maken met enkele van onze deelnemers van ons project “Blij(f) in beweging” in Lanaken.

Aranka, 38 jaar, doet ruim 2 jaar mee met de sportlessen, ze had aanvankelijk moeite met coördinatie- en evenwichtsoefeniningen. Haar motoriek is mede door de sportlessen een heel stuk verbeterd waardoor ze in het dagelijkse leven makkelijker leuke dingen kan doen !

Michel en Anita, twee levenslustige 50’ers, doen al meer dan anderhalf jaar als koppel mee aan de lessen. Michel heeft vroeger veel gesport maar heeft na wat hartproblemen het wat rustiger aan moeten doen. Hij vindt bewegen tijdens de groepslessen veel fijner dan bijvoorbeeld een revalidatie. Volgens hem helpen de vele basisoefeningen in het dagelijkse leven. Michel vindt het recreatieve en het sociale aspect leuk aan de sportreeks en hij en Anita hebben veel nieuwe mensen leren kennen.

Irene, 46 jaar, heeft de stap naar de lessenreeks gezet op aanraden van haar kinesist. Ze doet ruim 2 jaar mee met de lessen en vind het vooral fijn dat ze nieuwe mensen heeft leren kennen. Irene kan niet alle oefeningen perfect meedoen maar doet zo goed als ze kan mee met de lessen. Door telkens haar grenzen een klein beetje te verleggen heeft ze meer durf gekregen. Ze vindt het ook fijn dat de anderen haar helpen als ze even niet zo goed mee kan! En ze zegt dat de lesgever de deelnemers elke les opnieuw op een leuke en toffe manier motiveert.

Maxime, 19 jaar, kan ondanks haar visuele beperking al een half jaar goed mee met de lessen. Haar moeder doet met de lessen mee en helpt haar wanneer bepaalde dingen niet zo duidelijk zijn. Ze vindt de mensen heel vriendelijk en behulpzaam.

Gerda, 55 jaar, doet al ruim 2 jaar wekelijks mee met de sportlessen. Ze is eventjes uit geweest omwille van een heupoperatie en is mede door de sportlessen zeer vlot gerevalideerd. Ook is haar vertrouwen en haar conditie door het wekelijks sporten en zeer zeker op vooruit gegaan. Gerda houdt ook van de gemoedelijke sfeer in de groep.

Kitty sport ongeveer een half jaar met ons mee. Ze vindt dat de gezellige sfeer een groot pluspunt aan de sportlessen. Ook heeft ze mede dankzij de lessen haar evenwicht een stuk kunnen verbeteren. Kitty vindt dan ook dat de prijs € 25 voor 10 lessen niet duur, dit met een drankje achteraf, daar kan je niet overal voor sporten.

Winand, ervaren kinesist, geeft ruim twee jaar wekelijks de lessen.
Het valt op dat de mensen vaak na een keer deelnemen zich al zeer op hun gemak voelen in de groep. Het komt dan ook zelden voor dat iemand een oefening niet aan kan, alle worden oefening persoonlijk begeleid en naar eigen kunnen uitgevoerd.

Spreek jou dit aan? Twijfel dan niet en kom naar één van onze gratis proeflessen, deze start steeds elke 10-lessenreeks.

Voor meer informatie, neem dan contact op met de organisator van deze sportlessen:
David Leone

Dienst Sport Lanaken, 089 71 58 46, sport@lanaken.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio