Hefboom voor Lalibela stelt projecten voor

Print
Hefboom voor Lalibela stelt projecten voor

Hefboom voor Lalibela stelt projecten voor

Peer -

Hoe een bal rollen kan …. Die uitspraak is zeker van toepassing bij de vraag waarom de Belgische stad Peer een partnerschap is aangegaan met de Ethiopische stad Lalibela. Het was burgemeester Theo Kelchtermans die via een vriend in contact kwam met Lalibela, zijn bewoners, zijn projecten en noden.


Gecharmeerd door de warmte, de gastvrijheid en de vriendschap van de Afrikanen, groeide het idee om een samenwerking op te zetten. Dat idee werd werkelijkheid want in 2010 ondertekenden de bestuurders van Lalibela tijdens een werkbezoek aan Peer het partnerschap. Een jaar later werd er ook in Lalibela een samenwerkingsovereenkomst getekend. Intussen werden de contacten intenser en werden de projecten duidelijker. In de schoot van het partnerschap tussen de steden Peer en Lalibela werd de vzw Hefboom voor Lalibela opgericht. Het doel was duidelijk: de samenwerking verbreden naar andere geïnteresseerden om zo een draagvlak te creëren, fondsen te werven en acties op te zetten in Ethiopië in samenwerking met de bevolking van Lalibela.

In het kader van de lezing van Jan Leyers op 17 oktober in BICC ’t Poorthuis in Peer, stelt de vzw Hefboom voor Lalibela zijn werking en projecten voor.. Leyers geeft in Peer een lezing over het boek ‘De weg naar het Avondland’. Ook Ethiopië en Lalibela nemen een bijzondere plaats in het boek in.
Wie een brochure over de vzw Hefboom voor Lalibela wenst te ontvangen, kan deze opvragen via mail: lalibela@peer.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio